Plättlätt middag – Färskostgratinerad fläskfilé

Älskar när det är lätt och går relativt fort att laga mat! Det blev färskostgratinerad fläskfilé, men tror nog man kan ta kotletter också. Receptet kommer från Gastrofy.se och var med hasselbackspotatis till. Det fick ungarna och det gillade de skarpt.

Men enkelt beskrivet tar man fläskfilé, putsar den och skär den i 2-3 cm tjocka skivor. Salta och peppra. Stek skivorna i smör tills det fått fin färg och lägg sen i en ugnsfast form. Blanda ihop 125 g färskost och 1½ dl crème fraiche och pressa ner 1-2 klyftor vitlök. Bred ut över köttet och ställ in i ugnen ca 10-15 minuter; 200 grader, tills det blivit klart.

Strimla romansallad och rödkål, blanda ihop i en skål. Pressa ½ citron över och ringla rikligt med olivolja. Servera till köttet!

003

Lämna ett svar