Ost & skinkpaj LCHF

Jag älskar paj i alla former, och det gör även mina barn. Det är också en superbra lunchmat, gör flera pajer och dela i lagom stora bitar. Frys in i matlådor och ta med en låda, en tomat och en bit gurka, enkelt! Under receptarkivet hittar du andra alternativ på paj, bland annat en supergod chilicheese paj!

027

Här kommer mitt bästa recept på Ost & Skinkpaj

Pajdeg:
4 dl mandelmjöl
1 dl sesamfrö
2 ½ msk fiberhusk
80 g smör
1 ägg
ev. lite vatten

Fyllning:
4 dl grädde
4 ägg
450 g riven ost (gärna en smakrik lagrad ost)
250 g kokt eller rökt skinka

Sätt ugnen på 200 grader.

Gör pajdegen, genom att blanda mandelmjöl, sesamfrö och fiberhusk i en matberedare. Skär smöret i bitar och lägg i tillsammans med ägget och lite alt och blanda ihop till en smidig smuldeg. Blanda ev. i lite vatten för att få degen smidig. Fördela degen i skalet och ställ sedan in den i kylen en stund för att stelna.

Förgrädda skalet i ca 10 minuter innan du lägger i fyllningen. Medans skalet förgräddas blandar du ägg och grädde i en bunke. Riv osten om den inte redan är riven och strimla skinkan. Blanda i osten i äggrädden, smaka av med salt och peppar,  lägg skinkan i det förgräddade pajskalet. Häll över äggrädde med ost i pajskalet och grädda i ugnen i ca 30 minuter.

Servera med lite babyspenat , tomat och en god vitlöksås.

 

Lämna ett svar