Chili cheese-paj LCHF

Ärligt talat, detta är nog bland de godaste pajer vi lagat!!! Ni måste bara testa denna. Som botten gjorde jag en LCHF botten på mandelmjöl och sesamfrö. Det ger skalet en ganska så nötig smak, vilket vi gillar. Den smakar inte så mycket chili så gillar man stark mat kan man blanda i lite mer eller kanske ta lite sambal oelek.

010

Pajdeg:
4 dl mandelmjöl
1 dl sesamfrö
2 ½ msk fiberhusk
80 g smör
1 ägg
ev. lite vatten

Fyllning:
4 dl grädde
4 ägg
375 g riven ost
250 g fryst spenat
1 röd chili
1 tsk citronsaft

Sätt ugnen på 200 grader.

Gör pajdegen, genom att blanda mandelmjöl, sesamfrö och fiberhusk i en matberedare. Skär smöret i bitar och lägg i tillsammans med ägget och lite alt och blanda ihop till en smidig smuldeg. Blanda ev. i lite vatten för att få degen smidig. Fördela degen i skalet och ställ sedan in den i kylen en stund för att stelna.

Förgrädda skalet i ca 10 minuter innan du lägger i fyllningen. Medans skalet förgräddas blandar du ägg och grädde i en bunke. Riv osten om den inte redan är riven och hacka chilin. Tina spenaten och krama ut ev. vätska. Blanda ihop alla ingredienser till fyllningen, häll i citronsaft, salta och peppra. Lägg blandningen i pajskalet och grädda i ugnen i ca 30 minuter.

Servera med lite tomater och fetaost.

Lämna ett svar