Barnens favoritmiddag

När man har barn får man ofta höra, Varför lagar du så konstig mat/äcklig mat!?!!? Vi äter nog överlag ganska så bra och naturligt mat i vår familj. Barnen älskar tacos, tapas och så ibland får de någon ny favoriträtt. Denna kycklingrätt är den senaste och om jag lagar den så vet jag att de äter bra. Så jag delar med mej av receptet, så kanske några fler barn får en ny favorätt 😉

baconkyckling med svamp

Kycklingfilé med svamp – 5 port
1 kg kycklingfilé
2 msk smör
1 tsk torkad oregano
2 vitlöksklyftor
650 g champinjoner
2,5 dl grädde
1 msk dijonsenap
750 g broccoli
2-3 paket bacon

Sätt ugnen på 200 grader.
Dela filéerna i 3 långa bitar och salta och peppra dem lätt. Stek dem varsamt så att de får lite färg och lägg sedan över de i en ugnsfast form.

Putsa, dela och stek champinjonerna tillsammans med vitlök och oregano i lite smör. Salta och peppra och häll över grädde och en klick dijonsenap. Lått puttra i några minuter. Häll den gräddiga svampen över kycklingen och ställ in i ugnen och låt allt eftersteka i 20 minuter.

Under tiden gör du en härlig sallad och kokar broccolin i lättsaltat vatten samt steker bacon (klippt i bitar) knaprigt. Enjoy!

Lämna ett svar