Ört och tomatkyckling med vitkålsmos

Igår testade vi ett nytt recept i Gastrofys matkasse, en matkasse som är baserad utefter LCHF. Bra tycker vi då vi med andra kassar får kilovis med ris, bulgur och matvete över när vi kört ett tag. Ett annat stort plus var att man själv kan välja sin meny, vilket gör att barnen är med och väljer och inte heller sen kan komma och säga att de inte vill äta.

Igår gjorde vi kycklinglår fyllda med soltorkade tomater och jag la till mozzarella kulor för att jag hade det hemma. Det var även ett vitkålsmos till och wow, det var såå gott. Jag gjorde om det eftersom det bara skulle var kokosfett i. Godare än blomkålsmos faktiskt, så det kommer göras igen! Hela rätten fick toppbetyg och eftersom receptet blev efterfrågat när jag la ut på FB och Instagram så kommer det här:

Mozzarella och soltorkade tomat-fyllda kycklinglår – 5 portioner
750 g kycklinglårfilé
1 burk soltorkade tomater
Mini mozzarella, 1 paket
Franska örter
1000 g vitkål
3 msk smör
Grädde
1 paket babyspenat

Sätt ugnen på 175 grader.

Räkna kycklinglåren och tag fram lika många soltorkade tomater och mini mozzarella som antal lår. Vik ut låret och salta och peppra. Lägg en bit tomat och en mozzarellakula i varje lår, rulla ihop och fäst med en tråd eller tandpetare. Salta kycklingen på ytan och rulla sedan kycklingen i franska örter som du hällt ut på en tallrik. Bryn kycklingen i lite smör och flytta den till en ugnssäker form och stek sedan i ugnen tills kycklingen är helt färdig, ca 10-15 minuter.

Strimla vitkålen och koka den i saltat vatten tills den blivit mjuk, ca 10-15 minuter. Häll av vattnet och tillsätt smöret. Stavmixa den ihop med smöret och tillsätt sedan lagom med grädde så att du får ett fint mos. Smaka av med salt och peppar.

Servera med babyspenat och lite olivolja.
002

Psst. Här får du en kod som ger dej 100 kr som rabatt på första köpet hos www.gastrofy.se, ange bara koden BIGNN.

Lämna ett svar