Kesoplättar

Instagram är bra källa för inspiration. Jag följer flera underbara konton som visar mat och då med focus på lågkolhydratkost så klart. Kesoplättar är supergott men jag tycker det är så krångliga att göra, men då fick jag tipset att göra de i ugnen. Detta var jag ju så klart tvungen att testa och wow, sicket smidigt sätt.

4 stycken Kesoplättar, 2 portioner
2 ägg
250 g keso (en liten burk)
2 msk fiberhusk
En liten nypa salt

Sätt ugnen på 220 grader. Häll alla ingredienser i en bunke och kör med stavmixer till en slät smet. Låt stå i ca 5 minuter så att den tjocknar till lite.
009

Jag flerdubblade receptet och gjorde en stor sats, så klicka ut den mängd plättar du vill ha på ett bakplåtspapper.
010

Grädda plättarna tills de ha fått en härlig färg och ta ut dem och njut av dem tillsammans med grädde och lite färska bär. Dessa är också perfekta att ha i kylen och ta som en macka. Själv brukar jag ta två stycken, lägga en bit ost och skinka mellan och sen steka dem.
013o

Lämna ett svar