Du som är kostrådgivare borde väl veta hur man äter!?!?

Ja, så är det nog! MEN å andra sidan är jag inte mer än människa och vi har alla våra olika laster eller kanske det är beteenden i livet. Jag vet mycket väl att jag inte ska äta socker och gluten och massa annan skit, men när du är där i träsket är det ju så gott.

På föreläsningen med @lchfingengören My, så fick jag mej en tankeställare och jag bestämde mej att december skulle bli min månad. Men jag var inte redo då, och min familj var inte heller redo då. Så det blev inte någon bra december, egentligen när man tänker ur matsynpunkt. Jag är egentligen inte någon som äter för att bedöva känslor utan jag äter för att det är gott och jag vet att jag har vissa saker som triggar mej till att äta. My pratade om att man ska göra en lista på saker som triggar och jag har nog egentligen bara några få saker på min lista men de har varit en ganska stor del av mitt liv och påverkar min vikt och värk väldigt mycket. Jag är glutenallergisk och har varit det sedan jag var 16 år. Egentligen nog hela mitt liv men jag fick veta det då, när jag var i en väldigt känslig ålder. Jag förträngde det och tyckte alltid det var så pinsamt när jag fick gå till en annan kö för att hämta tråkmat.

I dag vet jag ju att bröd/pasta inte är bra och att jag mår så mycket bättre om jag inte äter det, men det har alltid varit lite av det förbjudna och då…. Så en av mina största triggers är BRÖD, nybakat bröd med massor av smör på. Nu får/vill jag inte äta det mer och det är en sorg likväl som något annat. Men jag vet också att jag snart tappar sugen på det då LCHF gör att jag inte känner något behov av att äta bröd och bullar…

Min andra triggers är clementiner och då kanske du tänker att det är väl ändå inte så himla farligt. Jo, för jag äter inte bara EN clementin utan jag kan klämma i mej TIO eller mer på en gång!!! Och på köpet så triggar det igång andra sug som gör att jag äter en massa annat som jag inte behöver.

Så inget mer bröd och inga clementiner för mej mer, men vilka är dina triggers??? Fundera på det och försök att undvika dessa 🙂

Lämna ett svar