Kardemummaskorpor – sockerfria

Jag gillar skorpor och dessa är faktiskt en klar favorit. Man kan göra de LCHF vänliga genom att använda smör och Paleo vänliga genom att använda kokosolja, valet är ditt! Dessa är gjorda med smör och kardemumma, men kryddan går också bra att byta ut mot ex vis saffran, pepparkakskryddor eller kanel. Jag hade inte så mycket mandelmjöl hemma så jag tog lite hela mandlar som jag hackade och blandade i.

Degen blir ganska så kletig så det är bra att fukta händerna med vatten när man formar den.

Mandelskorpor med kardemumma:
75 g smör eller kokosolja
3 tsk stött kardemumma eller 1 paket saffran
3 ägg
3 dl mandelmjöl
1 msk fiberhusk
2 tsk bakpulver

Smält smöret/kokosoljan och ta i kardemumman, låt svalna lite. Vispa äggen fluffiga i några minuter och tillsätt smöret. Blanda väl. Blanda i övriga ingredienser och blanda smeten väl. Låt svälla 5-10 minuter.

Rulla en längd på 25-30 cm och forma den något, lägg på bakplåtpappersklädd plåt. Grädda i ugnen på 175 grader i 30 minuter och ta sedan ut plåten och snitta dem i 1½ cm sneda bitar. Sära lite på dem. Sänk ugnen till 100 grader och ställ in plåten igen, låt ugnen stå lite på glänt och låt skorporna torka ytterligare 1½ timma. Känn så att de är riktigt torra, låt de annars stå en stund till. Förvara de i en tätslutande burk, så håller de sig hårda.

IMG_2722

Lämna ett svar