”Anna testar” majspasta från Garant

Igår så började mitt mattest av glutenfri pasta. Först ut är RIGATONI från Garant, ett märke som kan kan köpa på Willys, Hemköp, mat.se mfl. Pastan ska kokas i 13-15 minuter och efter 15 minuter ser den ut som nedan. Ganska så kladdig (blev en stor klump när den kallnat lite) och väldigt mosig/trasig, så lite kortare koktid hade nog varit bra. Men vis av erfarenhet så brukar det vara så att glutenfri pasta behöver sin koktid och gärna lite till….

Igår så tillagades en god krämig skinksås till pastan och när man blandat i den så var det faktiskt helt okej. Smaken på pastan var ganska neutral så det krävs en god sås att blanda runt den med och jag tror att om jag inte kokat den så länge hade det blivit ännu bättre.

Så mitt betyg blir 3 stycken stjärnor pga den neutrala smaken och att den blev så kladdig och trasig att den behövde en krämig sås för att bli god.

Lämna ett svar