Hösten är här

Idag fick man ju skrapa rutorna och mörkret känns så tungt. Men när man kan åka hem och krypa upp i soffan, tända massa ljus och sippa på en kopp te. Då vet man att hösten är här på riktigt! Jag gillar egentligen hösten OM det inte bara regnar. Att få gå i trädgården och bara förbereda för nästa vår då man ska få börja om. När det gäller trädgården så beställde jag förra veckan en Bokashi-kompost som jag hört så mycket gott om. Ska bli så spännande att testa 🙂

Mat som förknippas med hösten är väl grytor i alla de slag. Brukar göra mina i Croc*pot men igår testade jag ett recept som inte tog så lång tid att göra och det blev riktigt gott. Höstgryta med äpplen som serverades med massa persilja och ris.

Höstgryta med äpplen
4-5 skivor fläskkotlett utan ben
250 g champinjoner
1 gul lök
1 äpple
2 msk tomatpuré
2 dl creme fraiche
1 kycklingbuljong
2 msk soja
1 tsk torkad timjan
Salt & peppar
Smör att steka i

4 port ris samt hackad storbladig persilja att strö över. Samt en påse morötter att göra stavar av

Gör så här:
Börja med att grovt riva löken och dela champinjonerna i kvartar. Strimla fläskkotletterna i strimlor och dela äpplet i små tärningar.

Smält smör i stekpanna eller gjutjärnsgryta. Stek löken så att den får lite färg och häll sen i kött och champinjonerna. Stek på hög värme så att kött och champinjoner får fin färg, 4-5 minuter. Häll i tomatpuré, timjan, soja och smulad buljongtärning. Rör i hop och låt allt steka några minuter till.

Häll i creme fraiche och äppletärningarna, smaka av med salt & peppar och låt sen allt koka samman tills riset är klart.

Strö över den hackade persiljan och servera med ris och morotsstavar

Lämna ett svar