Morotskaka a la kostschema

Känner ibland att det är lätt att ta till en shake och lite nötter som mellanmål men efter ha ätit det två gånger om dagen i snart 7 veckor så behöver man lite alternativ. Så jag testade att baka en morotskaka som är helt ok mellis enligt mitt kostschema.

Morotskaka
40 g mixade havregryn
¼ tsk kardemumma
¼ tsk kanel
½ dl rivna morötter
1 tsk kokosolja (rapsolja)
½ dl sötströ
½ tsk bakpulver
1 ägg
Lite salt

Frosting:
150 g minikeso
Några droppar citron
1/3 dl sötströ

Rör ihop allt till en smet. Häll i IKEA glasmatlåda och grädda i 200 grader i 10-12 minuter. Under tiden rör ihop frosting genom att mixa keso, citron & sötströ.

Låt kakan svalna och klicka på frostingen.

Jag gjorde en dubbel sats som blev perfekt i min lilla hjärtaform och den delade jag i 10 bitar där jag fick en bit och resten av familjen åt alla de andra 😀 Men det var helt okej som mellis och som en nyttigare helgfika.

Lämna ett svar