Balsam metoden

Nu är jag så evinnerligt trött på mitt feta hår. Tränar ju nästa varje dag och då har det gått med automatik att också tvätta håret eftersom jag känner mej så ofräsch om jag inte gör det MEN det gör att mitt hår är fetare än någonsin. Även om jag duschat och tvättat håret på kvällen så känns det sjuk ofräscht redan på morgonen, borde ju inte vara så! Så nu har jag bestämt mej för att testa balsam metoden (mer info om hur man gör exakt hittar du här)

Jag har snart kört i 1 vecka och håret är värre än vanligt, men det ska ta ca 2-4 veckor innan det ändrar sig så det är bara att härda ut. Hade jag tänkt till lite hade jag gjort det på semestern men det blir mycket torrschampo nu 😀 I alla fall så fungerar det så att man bara ”tvättar” håret med balsam, ett tvätt balsam i hårbotten och ett vårdande balsam i topparna. Man börjar med det vårdande i topparna och sen tar man tvätt balsam i hårbotten och masserar den i 30 sekunder. Efter massagen så sköljer man ut allt och så är det klart. Vill man så gör man även en inpackning också och när man kört ett tag så ska man ju inte behöva balsamera håret varje gång man duschar utan det ska bli mer och mer sällan. Bra för mej och bra för miljön tänker jag!

Jag har införskaffat de balsam och stylingprodukter som man behöver och jag har valt balsam från The Bodyshop för att jag tycker de luktar gott och för att de tänker på miljö och djur. Det är viktigt att välja rätt balsam och på Stinas sida finns det listor för alla de som är godkända. Det finns listor för vilka sista tvätt-schampo som är ok, vilka tvätt balsam och vårdande balsam man kan ha, vilka inpackningar som är godkända och så klart alla godkända styling-produkter. Jag är sjukt glad att jag testade burken ovan med cleansing hair scrub, för håret blev otroligt rent och mjukt, den kan jag rekommendera även om man inte kör med balsammetoden. Den rengör håret super och man känner verkligen att håret är rent, det liksom gnisslar när man sköljt ur allt ur håret.

Sen kändes det lite gott att få rensa ut gamla produkter som jag inte kommer använda mer eller som jag faktiskt inte använt på flera år, men varit för snål för att slänga… Nu har jag bara de jag behöver och så får resten av familjen använda slut de schampo som finns kvar. Sen tänker jag att de också får börja, men vi får se hur det går med det 😉

Kommentera