Bakad aubergine med kikärtor

Här kommer ett favoritrecept som jag hittat i tidningen Buffé från ICA. Ett bra vegetariskt recept som också passar perfekt att göra matlådor av! Jag har lagt till chili i receptet för att få lite hetta och tycker att det blir gott att servera sallad och en avokado till! Men det är en smaksak, gillar man inte stark mat tar man bara inte med det.

Bakad aubergine med kikärtor
1 aubergine (ca 400 gram)
2 msk olja
Salt & peppar

Fyllning:
1 förpackning kokta kikärtor
10 cm purjolök
½ röd paprika
½-1 röd chilifrukt eller ½-1 tsk sambal oelek (beroende på hur starkt man vill ha)
1 msk olja
½ förpackning krossade tomater
1 dl finhackad persilja
Salt & peppar

Sätt ugnen på 200 grader.

Skölj och dela auberginen på mitten. Lägg halvorna med snittytan uppåt i en form och pensla ytorna med olja och krydda med salt och peppar.  Ställ in i mitten av ugnen i 30 minuter.

Gör fyllningen: Häll av och skölj av kikärtorna ordentligt. Skölj och strimla purjo, chili och paprika fint. Fräs purjo, kikärtor, chili och paprika i oljan och häll över krossade tomater och hälften av persiljan när löken mjuknat lite. Krydda med salt & peppar.

Ta ut auberginerna ur ugnen och toppa med fyllningen, ställ in allt i ugnen igen i ytterligare 15-20 minuter. Strö över persilja och toppa med en klick crème fraiche om du önskar.

Klart att servera!

Kommentera