Favorit i repris – LCHF Ost & kalkonpaj

Det var länge sedan jag lagade paj, och idag fick jag en otrolig lust att äta just paj till middag. Eftersom jag är hemma och vobbar med Tilda så har man ju lite mer tid på lunchen och det är ju ganska så enkelt att fixa en paj. Så sagt och gjort, paj blev lagad.

Pajdeg uttryckt i form och nu dags för 30 minuter i kylskåp

Jag brukar grädda pajskalet i ca 10 minuter i 175 grader. Det får inte bli för brunt för då brukar det inte bli bra när hela pajen sen ska in i ugnen nästa gång.

Fylld med kalkon, ost, ägg, grädde och lite mjölk & redo för ugnen tills pajen fått fin färg.

Mitt absoluta favoritrecept på pajbotten hittar du här och den har jag gjort och testat på många. När jag drev Sturessons Skafferi var det en standard på lunchmenyn och alltid lika uppskattad.

Idag gjorde jag en variant med ost & kalkon (latmasken köpte färdigstrimlad) som ikväll serveras med massa härlig sallad till, mums <3

Kommentera