Fettisdag kräver väl en semla

Jag gillar semlor, tror det är kombinationen bulle, grädde och mandelmassa. Jag burkar baka följande bullar som är relativt snabba och väldigt goda. Jag gillar egentligen inte smaken av kokosmjöl men i dessa så känner man inte den. Denna bulle är sötat med honung och äter du inte det så kan du säkert ta valfri sötning, men jag gillar honung bäst. Väljer man vatten så är de båda laktosfria och glutenfria 🙂

Semlebulle:
3 st ägg
2 msk honung
1 dl mjölk eller vatten
2 msk kokosmjöl
2 dl mandelmjöl
2½ msk fiberhusk
2 tsk bakpulver
1 tsk kardemumma

Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader

Vispa äggen och honungen kraftigt till ett härligt skum. Tillsätt övriga ingredienser och vispa snabbt ihop till en deg. Låt den sen stå i 10-15 minuter.

Blöt händerna och rulla 4 stycken fina bullar och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Grädda bullarna i ca 25 minuter eller tills de har fått en fin brun färg. Tänk på att min ugn inte är samma som din så att det kan skilja sig i tiden! Ta ut bullarna och låt dem svalna ordentligt innan du monterar din semla.

För att göra en god mandelmassa så tar du ½ dl mandelmjöl, ca 1 tsk honung, en nypa vaniljpulver och blandar ihop i en skål. Sen häller du sakta i grädde, ca ½ dl tills du får den konsistensen du önskar.

Nu är du klar för att montera ihop den och glöm inte att njuta!

Kommentera