Kycklinggratäng med spenat och champinjoner

Ibland så blir det bra när man tager vad man haver. Häromdagen gjordes denna gratäng på kyckling och den blev såå god. Så jag har försökt att skriva ner receptet här. Det blir en ganska så stor form och det är beräknat till 6 portioner

5 st majskycklingfiléer
1 stor påse färsk spenat
1 ask champinjoner
1 mozzarella
½ burk strimlade soltorkade tomater
2½ dl grädde
1-2 tsk sambal oelek
½ burk mild Ajvar relish
Salt & peppar
1-2 dl riven ost att strö över

Ugn: 180 grader

Dela kycklingfiléerna på längden så att varje filé blir två smala långa. Krydda de med salt och peppar och stek dem lätt i lite smör, så att de får en fin brynt yta.

Skiva champinjonerna och bryn dem lätt i lite smör. De ska inte bli välstekta utan bara tappa lite av sin vätska och få lite fin färg.

Ta fram en stor ugnsfast form och täck botten med spenaten. Det kommer se jättemycket ut, men den krymper i ugnen! Fördela den stekta kycklingen på spenaten. Dela mozzarellan och stick in skivorna lite här och där mellan/på kycklingen. Lägg över de stekta champinjonerna och även de strimlade tomaterna.

Häll grädden i en bunke och rör i ajvar relish. Blanda i sambal oelek, börja med en tesked och ta mer om det inte blir starkt nog. Det är lättare att göra det starkare, inte åt andra hållet! Så smaka av flera gånger tills smaken och styrkan sitter. Smaka av med salt och peppar och häll grädden över gratängen.

Strö över lite riven ost och ställ in formen i ugnen i ca 30-40 minuter tills kycklingen är helt klar.

Servera gratängen med blomkålsris och färsk spenat!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *