Glutenfria tekakor med havregryn

Glutenfria tekakor med havregryn – 6 st

25 g jäst
5 dl mjölk
2 msk rapsolja
1 tsk salt
2 dl havregryn, ren havre
2 msk fiberhusk
1 msk ljus sirap
3/4 dl majsmjöl
2 dl rismjöl
½ dl bovetemjöl

1. Smula jästen i en skål. Värm mjölken till 37 grader och häll den över jästen, rör om tills den löst upp. Blanda i olja, salt, havregryn och fiberhusk och låt dra i 10 minuter.
2. Blanda i sirap, majsmjöl, rismjöl och bovetemjöl och arbeta degen i 5 minuter. Täck skålen med platsfolie och låt jäsa i 30 minuter.
3. Stjälp upp degen på ett bakbord mjölat med bovetemjöl. Ta lite olja på händerna och forma 6 bullar. Platta ut dem och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Skär ett kors i varje bulle.
4. Låt jäsa under en bakduk, 30 minuter. Sätt ugnen på 225 grader
5. Strö över havregryn och grädda mitt i ugnen, ca 15 minuter.
6. Låt svalna på ett galler under bakduk. Förvaras bäst i frysen!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *