Världen lättaste middag med kyckling

Ibland har man ont om tid, och det behöver gå fort med att laga middag. Då brukar vi köra detta enkla och snabba recept. Du behöver följande:
Tärnad kycklingfilé (1 liten/vuxen portion)
Kryddor du gillar (jag har paprikapulver, lökpulver, chilipulver, salt och peppar)
Broccoli
Blomkål
Röd paprika
Squash
Rödlök
Vitlök
Olivolja
Nudlar i rätt antal portioner, jag brukar köra de från PurePasta för de är grymma!

Tärna kycklingen i lagom stora bitar och blanda runt med de kryddor du gillar. Dela broccoli, blomkål, paprika, squach i bitar och skär rödlöken i strimlor. Koka nudlarna enligt anvisning på paketet och skölj de sedan i kallt vatten, ställ åt sidan.

Hetta upp en wokpanna/stekpanna och häll i olivolja. Pressa i 2-3 klyftor vitlök och låt det fräsa en liten stund, häll sedan i kycklingen och stek den tills den fått fin färg och är nästan helt klar. Lägg i alla grönsaker och häll över lite vatten och låt detta steka tills grönsakerna blivit varma, de ska fortfarande ha lite tuggmotstånd. Ibland brukar jag fylla på med en ekologisk grönsaksbuljong för att nudlarna ska ha lite att ”bada” i och inte bli för torra!

När kyckling och grönsaker är klara blandar du i nudlar och när allt är varmt är det klart!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *