Snabba frallor (EJ LCHF) – recept

Okej, mina barn äter bröd! De gillar bröd och de älskar när det är nybakat, vem gör inte det förresten!?!? Jag låter dem äta det, eftersom de är just barn, de växer och har ingen känd allergi för mjöl. Helst vill de ha ljust bröd och då brukar jag baka dessa frallor. De går att göra mörkare genom att välja ett grövre mjöl, eller bara byta ut 1/3 av vetemjöl mot ett grövre mjöl! De är snabba att baka och så bra att ha i frysen och plocka fram några stycken åt gången. Det blir ca 18 stycken och vill man göra de som tekakor, så plattar man bara ut dem innan de ska jäsa.

Snabba frallor

11 dl vetemjöl
1½ paket torrjäst
50 g smör
5 dl vatten
½ msk salt
1 msk socker (brukar utesluta det)

Ugn: 250 grader

Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Smält smöret och tillsätt vattnet, värm till 40 grader. Häll degvätskan över mjölblandningen och arbeta ihop till en fast deg.
Dela och gör 18 st frallor och lägg på ett bakplåtspapper. Jäs i 15 minuter och grädda sen i mitten av ugnen ca 7-8 minuter. Låt svalna på ett galler under en bakduk.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *