Rehabilitering av löparknä

Sen jag har fått diagnosen löparknä har jag googlat massa. Överallt kan man läsa att det enda som hjälper är stretch. Nu har jag träffat ortoped och naprapat och båda säger att det är träning som hjälper, inte stretchen. Den har liksom ingen effekt. Min svaga länk är min svaga höft och den måste tränas.

Jag har ju tillbringat semestern med rehab och eftersom jag fick rådet att springa har jag fortsatt med det. Fast rådet jag fick var att springa KORT&LÅNGSAMT, jag har sprungit för långt och för fort så förra blev det värre igen. Så efter besöket hos naprapaten i torsdags blev rådet att fokusera på rehabträningen och bara springa 1 gång i veckan 🙁 Och jag vet nu att det tar 15-20 veckor av rehab att bli bra.

Så nu kör jag mycket cirkelträning framöver och lite löpning. Fokus på att kunna springa igen fullt ut till nästa år 🙂

2 Comments

    • sturessonsskafferi

      Jag har tidigare haft kurser men har inga planerade just nu. Jag har det senaste haft enskilda träffar där man tillsammans sätter upp en plan för 8 veckor 🙂 Då pratar vi mat och träning efter de förutsättningar man har. Vi är ju alla unika och därför måste man hitta sitt sätt.

Lämna ett svar