Mer chokladrecept

Jag fortsätter på temat choklad för här kommer ytterligare en favorit från bloggen http://www.mittgronakok.se/. Dessa chokladbitar är perfekta till en kopp kaffe eller om man snabbt behöver lite energi efter träning. Jag gör med jordnötssmör och de påminner lite om snickers i smaken. Toppengoda tycker jag och min familj!

Chokladbitar, ca 12 bitar, beroende på storlek

Botten
2 dl naturella pumpakärnor
1/2 dl riven kokos
2 1/2 dl färska/mjuka dadlar (urkärnade)
1/2 dl kakao
2 krm äkta vaniljpulver
1 nypa salt
1 msk jordnöts- eller mandelsmör

Chokladöverdrag
50 g kakaosmör
3 msk kakao
1 tsk kokossirap eller lönnsirap
1 msk lacuma (eller ersätt med 1 tsk extra sirap)

Börja med att mixa ihop alla ingredienserna till botten i en matberedare. Tryck ut massan i en brödform, antingen i silikon eller en vanlig brödform täckt med bakplåtspapper. Ställ in i frysen.

Smält kakaosmöret långsamt över ett ett vattenbad. Häll sedan över det i en skål och tillsätt resten av ingredienserna till chokladöverdraget. Blanda väl med en sked så att inga klumpar finns kvar.

Ta ut chokladbotten ur frysen och täck den med chokladöverdraget. Ställ in att stelna i kylskåpet en stund. Skär sedan kakan i ca 12 bitar som kan förvaras i kylen eller frysen.

 

 

Kommentera