Bästa pajskalet á la LCHF

Idag är det ju kanelbullens dag och alla människor frossar i dessa bullar. Själv så tror jag att jag ska baka något nyttigare alternativ när jag kommer eller bara göra en smoothie som smakar kanel. Ungarna har önskat bullar så kanske att de får var sin efter maten 🙂

Men egentligen är det konstigt att en bulle kan få en hel dag, varför ska vi ha alla dessa dagar när något speciellt ska firas. Jag tycker att vi firar oss själva VARJE dag i stället och njuter av att hösten är här, bilens rutor måste skrapas på morgonen och att man måste ta på sej strumpor i skorna! NEJ, jag är inte bitter 😉

Jag gillar att äta varm mat till lunch på hösten så man oftast är lite frusen och paj kan man göra i massa varianter och det blir många lunchlådor. Här kommer mitt bästa pajskalsrecept som man kan fylla med vad man gillar. Viktigt är också att göra en god stanning att ha för det blir lite lätt torrt när man inte använder så mycket smör.

Pajdeg:
4 dl mandelmjöl
1 dl sesamfrö
2 ½ msk fiberhusk
80 g smör
1 ägg
ev. lite vatten

Mixa ihop allt i en matberedare och tryck ut i en pajform. Förgrädda 7-10 minuter i 175 grader och fyll med vad du gillar. I helgen gjorde jag tacopaj, men man kan ta kyckling och spenat, ost och skinka eller något annat gottigt! Testa gärna denna paj – chilicheese paj!

011

Stanning:
4 dl grädde
4 ägg

Fyll pajskalet med innehåll och häll över stanning och 2 dl riven ost. Grädda på 175 grader tills pajen fått fin färg och känns klar!

ENJOY <3

Lämna ett svar