Moules Mariniéres á la Leif Mannerström

I fredags blev det ingen tacos utan jag blev så fruktansvärt sugen på musslor och när de hade erbjudande på dessa på mat.se så ändrade jag middagsplanerna helt. Både jag och M gillar musslor och vår stora tjej (14 år) älskar musslor och väljer ofta det om hon får chansen. Så jag googlade fram ett recept som jag trodde skulle bli bra och det blev det, så här kommer det 🙂

005

Moules Mariniéres á la Leif Mannerström (recept från koket.se) – 4 portioner
1 kg blåmusslor
2 schalottenlök
2 klyftor vitlök
5 cl olivolja
2 dl vitt vin
2 dl fiskfond, hemgjord eller utspädd köpt
2 dl vispgrädde
Salt & peppar
1 bunt persilja till garnering

Tvätta blåmusslorna noga under rinnande vatten och knacka öppna musslor försiktigt mot diskbänken. De musslor som inte sluter sig slängs.

Fräs schalottenlök och vitlök i oljan. Tillsätt blåmusslor, häll på vin, fond och grädde.

Lägg på lock och låt koka i 2-3 minuter, eller tills musslorna är färdiga och har öppnat sig. Salta och peppra.

Lyft ur musslorna och låt soppan koka ner lite.

Servera musslorna i en stor skål, slå över soppa och toppa med persilja över och ev. lite brödkrutonger om man äter det.

Eftersom de små inte är så förtjusta i just musslor så serverade jag tapas som komplement till musslorna.

007

Kommentera