Tacobiffar

Jag gillar tacos och vem gör inte det!?!? Det är ju inte så konstigt att det är den rätt som lagas mest på fredagar, för vem äter inte tacos på fredagar 🙂

Jag såg en video på FB där man lagade biffar i en muffinsform och det tyckte jag var supersmart. Så jag testade i helgen och gjorde en plåt tacobiffar till veckans lunchlådor. Det fungerade superfint och det blev 12 stycken biffar = 4 matlådor.

Tacobiffar – 12 st
Först så penslade jag formarna med lite olivolja och tog en zucchini och skivade den tunnt med potatisskalaren och la runt om i formarna. Sen blandade jag nötfärs med tacokrydda (egengjord), 2 hackade tomater, 1 hackad färsk chili, 2 dl riven ost och ett ägg i en skål. Färsen la jag sen som bollar i zucchinin och så på med en ostbit (här har jag hamburgerost)

015

Sen så in i ugnen 200 grader i ca 30 minuter. Man kan ta mycket mer zucchini än vad jag hade här, så det tar jag till mej till nästa gång jag gör dem…

016

Jag serverade mina tacobiffar på en bädd av ruccola, med en tomat och lite hyvlad parmesan och ett helt lass smörstekta kantareller. Blev en toppenlunch låda 🙂

001

Lämna ett svar