Mina 10 bästa frukostar…

Snart första veckans jobb avklarat och jag måste nog säga att det varit en trög men väldigt rolig vecka. Det har hänt många roliga saker, blandat med mycket jobb. Jag hoppas att du haft en fin vecka oavsett om du jobbat eller fortfarande har semester!!!

Tänkte att jag skulle dela med mej av lite olika frukostalternativ. Då jag själv ibland har dåligt med insperation när livet rullar på i 120… kommer här mina 10 frukostfavoriter…

1. Äggmackor och en kopp kaffe med 1 tsk kokosolja. Recept på mjuka bröd är vallmofrallor hos www.jillsmat.se och annars kan man alltid välja ett gott fröknäcke.

014 033 075

2. Rysk yoghurt med färska bär och kokosflingor.

026

3. En god smoothie gjord på bär, mandelmjölk, lite kvarg, chiafrö, kokosolja och en gnutta vaniljpulver tillsammans med en ägglatte. Ägglatte gör du genom att knäcka ett ägg i en kopp, lägg i 1 -2 tsk kokosolja och sedan sakta och försiktigt hälla på varmt kaffe samtidigt som du kör med stavmixern. Det blir en härligt skummig latte som inte alls smakar ägg.

006

4. Blanda färska eller halvfrysta bär tillsammans med rysk yoghurt och lägg på några valnötter. Kör du halvfrysta så blir det nästan som glass 🙂

005

5. Kesoplättar med grädde och chiasylt. (Recept hittar du under Receptfliken)

033

6. Chiapudding med färska bär och en fettkaffe.

IMG_0193

7. Tinade hallon eller blåbär och en Propudding (köper man i mataffären) tillsammans med ägglatte. En lätt frukost när man inte har tid eller orkar fixa något avanserat.

008

8. En ägglatte. Två ägg och 2 tsk kokosfett, mixat tillsammans med kaffe. Man blir mätt länge!

004

9. Charktallrik, välj dina godaste favoriter av ost och chark. Välj helst bra råvaror och gärna ekoloiska om du kan. Chark innehåller ofta mycket tillsatser så se till att inte äta för ofta och att välja bra produkter. Serveras gärna som här till en skål yoghurt och lite granola (recept hittar du under receptfliken)

006

10. Äggröra och bacon (någon gång i bland). Detta är väl den frukost som de flesta förknippar med LCHF och är faktiskt den frukost som vi äter minst av här i min familj (därav ingen bild)!!! Tyvärr så innehåller bacon en massa skit och är inget som jag rekomenderar att äta ofta. MEN en ekologisk bra bacon tillsammans med en krämig äggröra är ju supergott!!!

Lämna ett svar