Så goda scones LCHF

I helgen testade jag att baka ett recept på scones som jag hittade i en mattidning  och de blev helt fantastiskt goda. Till och med vår stora tjej som vanligtvis inte gillar det jag bakar som är LCHF tyckte att de var goda. Jag la ut receptet på Instagram, men det kommer så klart även här:

Scones LCHF
50 g smör
2 dl mandelmjöl
½ dl kokosmjöl
3 msk fiberhusk
3 ägg
1½ dl yoghurt
2 tsk bakpulver
2 nypor flingsalt
Vallmo eller chiafrö till att strö ovanpå

Värm ungen till 175 grader
Smält smör i en kastrull och blanda i fiberhusk och yoghurt. Låt det stå medans du blandar ihop de torra ingredienserna i en annan skål. Knäck i äggen i smör-yoghurtblandningen och blanda. Blanda i mjölblandningen och forma till 6-8 stycken runda bollar. Lägg dessa på en plåt med bakplåtspapper och skär ett kryss i varje bröd. Strö över vallmo eller chia och grädda de sen i mitten av ugnen i ca 30 minuter.

033

Lämna ett svar