Ägg och ostbröd LCHF

Instagram är bra för att hitta inspiration och jag följer en tjej som brukar lägga upp en massa goda saker. Sök på #malinkrusemarkrecept och det kommer upp en massa härliga bilder. Hon brukar i alla fall baka ett bröd på ost och ägg och det ser alltid så himla gott ut. Så i bland så när man längtar efter en macka så är det alltid roligt att testa något nytt. Så härom morgonen då jag var grymt sugen på äggmacka… Så jag bakade mej en plåt äggost bröd och njöt av min macka med ägg.

 

032

Här kommer receptet om du vill testa att göra själv!

Ägg/ostbröd – 1 hel full plåt
10 ägg
Massor med riven ost (det ska bli en väldigt tjock smet)
2 msk fiberhusk
2-3 tsk bakpulver
Krydda om du vill med oregano eller basilika.
Toppa med extra ost och tex med sesamfrö

Grädda i 225 grader tills den blivit gyllenbrun. Låt den svalna och skär upp i önskade rutor.

022

Jag gjorde bara på 6 ägg därför är min lite mindre än hela plåten men det var så gott!

Kommentera