Enkel och god marinad till kött/kyckling

Jag älskar att grilla och jag grillar nog det mesta, men det bästa är ändå att grilla en bit fläskytterfilé eller fläskfilé. När det kommer till marinader så finns det massa att köpa och de flesta innehåller mest en massa skit. Så enklast gör du nog din egen! Du behöver ha 4 (eller 5) ingredienser hemma och det är dessa:

Ekologisk soja, jag använder kinesisk
Olivolja, också den ekologisk
Grov malen svartpeppar
Vitlök
(Sambal Oelek om du gillar hetta)

Tag fram en plastpåse och häll i en del soja och en del olja. Tillsätt svartpeppar, kanske ett kryddmått beroende på hur mycket kött, samt 4-5 klyftor pressad vitlök. Gillar du hetta tillsätter du även 1 tsk sambal oelek och blandar sen ihop detta i botten av påsen. Lägg i köttet/kycklingen och marinera minst 1 timma.

Klart för att grilla – enkelt och du vet vad du får!

005

Lämna ett svar