Ugnspannkaka LCHF

Jag gillar ugnspannkaka men gillar inte de LCHF varianter som innehåller mandelmjöl. Gillar inte den konsistensen som det ger. Så jag tänkte att jag gillar ju kesoplättar, kan man inte använda den smeten till att göra ugnspannkaka. Jo, det kan man!!! Fungerade perfekt och den fick precis den där konsistensen som vanlig ugnspannkaka har.

Ugnspannkaka:
300 g keso
3 ägg
1 msk fiberhusk
Lite salt

2 paket bacon

Sätt ugnen på 175 grader.

Klipp bacon i små bitar och stek det knaprigt. Lägg det på ett hushållspapper så det mesta av fettet rinner av. Smörja en liten form med lite smör och lägg i baconbitarna. Lägg keso, ägg, fiberhusk och salt i en skål och mixa allt med stavmixer tills det blivit en slät smet. Häll smeten över baconet och ställ i ugnen. Låt stå 15-20 minuter, tills pannkakan fått fin färg.

Njut tillsammans med lite lingon.

273

PS. vill man göra den till frukost/fika så fungerar det lika bra att skippa bacon och servera med grädde och hallon. Ta då i lte vaniljpulver om du gillar den smaken

Kommentera