Kyckling i ugn med mozzarella

Här kommer ett recept på en enkel och god kycklingrätt som man gör i ugnen och serverar till en sallad med kikärtor och champinjoner. Kikärtor är inte speciellt LCHF men inte onyttigt på något sätt, så därför äter jag det ibland. 1 dl kikärtor innehåller 12 g kolhydrater så äter man strikt LCHF får man vara superstrikt resten av måltiderna. Vill man inte äta kikärtor så väljer man bara en grön sallad med tomater och gurka till champinjonerna.

018
Recept från www.gastrofy.se

Kyckling i ugn med soltorkade tomater, salami och mozzarella – 4 personer
600 g kyckling, jag valde kycklinginner filéer
1 tsk grillkrydda (kolla så att den är ok!)
1 tsk lökpulver
Salt & peppar
250 g mozzarella
70 g salami
0,3 burk soltorkade tomater
1 dl valnötter

Champinjonsallad
150 g champinjoner
1 msk smör
2 vitlöksklyftor
1 burk kikärtor
1 tsk balsamvinäger
70 g rucola
Salt & peppar

Örtcremé
2 dl crème fraiche
1 tsk persillade
2 st vitlöksklyfta

Sätt ugnen på 225 grader, 200 grader om du har varmluft.

Lägg innerfiléerna i en bunke och krydda med grillkrydda och lökpulver, salt och peppar. Smörja en ugnsfast form och lägg i kycklingen. Ställ in formen i ugnen och stek kycklingen i 10 minuter. Strimla soltorkade tomater och dela mozzarellan i mindre bitar.

Ta ut kycklingen och peta in salamin mellan filéerna, strö över ost och soltorkade tomater, samt valnötter. Ställ in i ugnen ytterligare 25-30 minuter.

Dela champinjonerna i fyra delar och stek dem i smör. Skölj av kikärtorna och häll dessa i en skål. Blanda i rucola och stekta champinjoner tillsammans med balsamvinänger. Smaka av med salt & peppar.

Rör ihop örtcremé och servera den tillsammans med kyckling och kikärtssallad.

Kommentera