Kycklingnuggets a la LCHF

De flesta barn gillar väl Kycklingnuggets, det gör i alla fall mina barn. Brukar köpa en viss påse på en viss mataffär och de är helt ok. MEN när jag ska äta dem så går det ju inte eftersom de innehåller en massa gluten, så då får man göra egna. Jag har testat många olika recept på nuggets och dessa har blivit mest godkända, förutom att de innehåller basilika. Det smakar inte det med det liksom små gröna ”saker” på nuggetsen och det uppskattas INTE. Det som är grönt är farligt!!! Eller…. Nåja, dessa är supergoda och ganska så enkla att göra. Tål man inte nötter går det superbra att byta ut mandelmjölet mot glutenfritt ströbröd.

007

Kycklingnuggets med avokadosallad och vitlöksdipp – 4 pers

600 g kycklingfilé
2 ägg
1 dl mandelmjöl
1 dl parmesan
1 tsk paprikapulver
2 msk torkad basilika
2 msk kokosfett
2 msk smör

Sallad:
2 avokado
30 g ruccola
400 g romansallad

Vitlökssås:
2½ dl creme fraiche
1-2 vitlöksklyftor

Gör så här:
Sätt ugnen på 125 grader.

Börja med att skära kycklingen i lagom stora munsbitar. Vispa ihop äggen i en djup tallrik och blanda ihop mandelmjöl, riven parmesan och kryddor i en annan tallrik. Doppa först kycklingbitarna i ägget och vänd de sedan i paneringen. Stek bitarna på medelhög värme i kokosfett och smör, tills de fått fin färg. Lägg över de på ett ugnssäkert fat och efterstek kycklingen i ugnen tills de är helt klara.

Under tiden gör du avokadosallad och vitlöksdipp. Dela, kärna ur och skiva avokadofrukterna. Skär eller riv romansalladen och blanda den med ruccolan och lägg i en skål. Lägg över avokadon och ringla över lite olivolja om så önskas. Blanda ihop creme fraiche och pressad vitlök i en skål och servera sedan detta tillsammans med kycklingen.

Gott och uppskattat!

Kommentera