Detox med citronvatten på morgonen

Hmm, har en fundering!?! Har ju ätit sunt, promenerat en del sedan början av året och knappt tappat ett enda gram. Vet att jag har stressat endel och att jag inte går ner i vikt då, men inte tillräckligt mycket för att inte tappa något. Jag har inte heller varit speciellt strikt utan ätit för att må bra. Men så för ca två veckor sedan började jag med ett ljummet glas vatten med citron i varje morgon. I bland har jag ätit frukosten direkt och i bland har jag väntat en halvtimma och idag när jag ställde mej på vågen har jag gått ner 2 kilo.

citroner

Jag har inte tränat mer än innan, jag har iofs varit sjuk men fortfarande ätit som innan. Så nyfiken som jag är så googlade jag lite och hittade följande 10 fördelar med att dricka citronvatten på morgonen och jag tror baskemej att de stämmer 🙂

1. Underlättar matsmältningen – Citronsaft rensar ut en massa oönskade ämnen och gifter från kroppen.
2. Rengör systemet – Citronsaft hjälper kroppen att rensa ut toxiner eftersom citroner är vätskedrivande.
3. Ökar immunförsvaret – Citroner har mycket C-vitamin, vilket är bra för att motverka och bekämpa förkylningar genom att stärka immunförsvaret.
4. Balanserar pH-nivån – Att dricka citronvatten regelbundet kan bidra till att balansera surhet i kroppen, inklusive urinsyra i lederna, som är en av de främsta orsakerna till smärta och inflammation
5. Rensar huden – C-vitamin samt andra antioxidanter bidrar till att minska rynkor och blemmor och det hjälper till att bekämpa fria radikaler.
6. Stimulerar och förbättrar humöret – Citron är en av de få livsmedel som innehåller mer negativt laddade joner som ger din kropp med mer energi när den kommer in i mag-tarmkanalen. Doften av citron har också ”humörförbättrande” och energigivande egenskaper.
7. Främjar läkning – C-vitamin som finns i överflöd i citroner, främjar sårläkning, och är ett viktigt näringsämne i upprätthållandet av friska ben, bindväv och brosk
8. Friskare andedräkt – Förutom fräschare andedräkt, har citroner varit kända för att hjälpa till att lindra tandsmärta och tandköttsinflammation.
9. Återfuktar lymfsystemet – armt vatten och citronsaft stödjer immunsystemet genom att återfukta och ersätta vätskan som förloras genom kroppen
10. Stöd i viktminskning – Citroner har högt pektininnehåll, som hjälper till mot bl. a. sockersug. Studier har visat att människor som upprätthåller en mer basisk kost går ner i vikt snabbare.

Så jag kommer fortsätta med mitt citronvatten varje morgon så får vi se vad som händer med kroppen. Vill du testa så kokar du upp vatten och blandar det sedan med kallt för att få det till lagom dricktemp. Börja med att pressa ½ citron och drick det 15-30 minuter innan du äter något. Öka mängden citron tills du kan dricka en hel pressad i vattnet.

Lämna ett svar