Fläskfilé med soltorkade tomater

Veckorna rusar på och snart är vi inne mars och våren ska visst vara på väg läste jag på löpsedlarna igår. Skönt tycker jag, eftersom jag inte är så himla förtjust i det väder som är nu. Snö/regn och slask kunde ju lika gärna kvitta! Jag vill ha vinter, med mycket snö, sol och kyla. Då är det toppen att bo i Sverige 🙂

Här kommer ytterligare ett recept som är ganska snabbat att laga och som blir otroligt gott. Om man gillar soltorkade tomater och parmesan det vill säga.

012

Fläskfilé med soltorkade tomater – 5 portioner
625 g fläskfilé
1 msk smör
1 strimlad rödlök
2 pressade vitlöksklyftor
2 dl vatten
2½ dl grädde
250 g soltorkade tomater
175 g parmesan
Bönpasta eller vanlig pasta

Koka upp vatten till pasta i en stor kastrull.

Strimla rödlök och soltorkade tomater fint. Skiva fläskfilé i 1 cm tjocka skivor, salta och peppra lätt. Stek dem sedan på hög värme i smör, så att de får fin färg (2-3 minuter). Lyft ur köttet och lägg i rödlök och pressad vitlök. Stek under omrörning i någon minut. Häll i grädde och vatten samt soltorkade tomater. Låt puttra ihop någon minut, lägg sedan i köttet och låt puttra i ca 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.

Koka pastan en tidsangivelse på paketen och servera den med köttgrytan. Hyvla rikligt med parmesan över och servera lite grön sallad till.

Lämna ett svar