Kyckling med chimichurri

Igår kväll blev det kyckling med chimichurri ur Gastrofy matkassen, förövrigt ett toppen koncept även om det blir lite dyrare än vanliga kassar. Vi äter bättre och mer varierad mat. Längtar tills i eftermiddag då nästa kasse kommer 🙂 Vi valde dock bort koriander eftersom det är en krydda ingen i familjen gillar, men det vart gott ändå.

Receptet kommer från coop.se och jag och Magnus tog grönsallad med mozzarella och en avokado till i stället för potatis som barnen fick.

009

Kyckling med chimichurri
1 lime, finrivet skal och saft
2 finhackade schalottenlökar
2 finhackade vitlöksklyftor
1 finhackad röd chilipeppar
1 dl vitvinsvinäger
2 dl olivolja
1 dl finhackad färsk oregano
1 dl finhackad färsk koriander
2 dl finhackad färsk persilja
500 g kycklingfiléer
Potatis

Koka potatisen i lättsaltat vatten.

Blanda limeskal och saft med lök, vitlök, chili, vinäger, olja och salt. Rör ner örterna och blanda ordentligt.

Skär kycklingfiléerna på hälften, så det blir tunna filéer. Lägg dem i en bunke och häll över hälften av chimichurrin. Spara den andra hälften till servering. Låt kycklingen dra i 15 minuter.

Grilla eller stek kycklingen tills den fått fin färg. Använd gärna stektermometer, kycklingen är perfekt vid 70 grader. Servera med den sparade chimichurrin och potatis.

Kommentera