En härligt god pastarätt

Det är ju inte så ofta nu förtiden som jag och Magnus äter pasta, förutom bönpasta då och då. På Willys hittade jag dock i fredags en påse kikärtspasta i formen som skruvar, från a la eco – riktigt god tyckte jag. Har provat annat märke innan men inte alls gillat den. Tillsammans med kycklingsåsen blev det så gott att jag var tvungen att ta om en gång. En lagom lyxig middagsrätt som man absolut kan bjuda på en fredagskväll tillsammans med ett glas gott vin.

017

Kycklingpasta:
400 g pasta
500 g kycklingfilé
2 msk olivolja
1 strimlad gul lök
2 pressade vitlöksklyftor
50 g sockerärtor
2 dl grädde
1 dl vatten
1 msk kycklingfond
1 tsk salt
0,5 tsk svartpeppar
70 g babyspenat

Gör så här

Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
Skär kycklingen i tärningar. Hetta upp olja i en stekpanna eller gryta och bryn kyckling, lök och vitlök cirka 5 minuter.

Tillsätt grädde, vatten och köttbuljong. Salta och peppra och låt puttra i 5-10 minuter.

Häll kycklingen och sockerärtor över pastan och blanda ordentligt. Vänd ner spenaten vid servering.

Tips
Ge sockerärtorna som snacks innan maten om humöret tryter på barnen.

Strunta i grädden och riv ner massor av god parmesan, olivolja, och färsk basilika.

Kommentera