Spenatsoppa med kokt ägg och krispig bacon

I helgen lagade jag nog den godaste spenatsoppa jag någonsin gjort. Den blev riktigt tjock och mättande tillsammans med ett ägg.

Soppa:
450 gram Fryst Spenat
0,5 st purjolök
2 st vitlöksklyftor
8 dl vatten
2 tärningar grönsaksbuljong
1 dl grädde
Salt och Peppar
Smör

Tillbehör:
4 st ägg
1 paket bacon
bakplåtspapper
0,5 st gurka
200 gram morötter

Tillagning:
1. Sätt ugnen på 200 grader. Lägg bakplåtspapper på en ugnsplåt och lägg på baconskivorna. Stek baconskivorna i ugnen ca 10-15 min eller tills de blir gyllene och krispiga.

2. Koka äggen som du vill ha dem.

3. Skölj gurkan och skala morötterna. Skär dem i stavar och lägg upp på ett fat.

4. Soppa: Skölj och finhacka purjolöken. Skala och finhacka vitlöken. Hetta upp en kastrull med lite smör och fräs löken hastigt. Tillsätt spenaten och fräs 1 minut under omrörning. Tillsätt vatten och buljong och låt soppan sjuda under lock ca 5 min. Mixa soppan slät med en stavmixer och tillsätt grädde och smaka av med salt och peppar.

Servera spenatsoppan med kokt ägghalva, krispig bacon och grönsaksstavar.

002
Recept: Mari Bergman – www.tasteline.se

Kommentera