Köttfärspaj á la paleo

Här kommer ett recept på en mycket god paj som förövrig var det godaste ”nyttiga” pajskal vi gjort hemma. Vill man tacofiera den, eftersom det är taco-fredag idag så kryddar man köttfärsen bara med tacokrydda. (Receptet kommer från Annika Sjöö). Eftersom vi gillar ost så har vi det på under äggstanningen och jag gjorde min stanning med grädde i stället för mandelmjölk.

003

Pajbotten:
4 dl mandelmjöl
2 msk fiberhusk
0,8 dl kokosfett
1 st ägg

Fyllning:
500 gr nötfärs
1 burk krossade tomater
1 st rödlök
3 stycken vitlöksklyftor
Salt och peppar

Äggstanning:
2 ägg
1 dl mandelmjölk

Sätt ugnen på 200 grader.

Mixa mandelmjöl, fiberhusk, kokosfett, ägg, och salt i en matberedare. Täck en pajform med bakplåtspapper eller smörj den med kokosolja. Tryck ut pajdegen. Förgrädda i ca 10 min.

Hacka rödlöken. Bryn köttfärsen tillsammans med löken. Häll i de krossade tomaterna och pressa i vitlöksklyftorna, salta och peppra. Lägg i köttfärsblandningen i pajskalet.

Blanda ägg, mandelmjölk, svartpeppar och havssalt och häll över köttfärsblandningen. Grädda pajen i ca. 25 min.

Servera med en fräsch sallad gjord på gurka, paprika, tomat och sallad.

Kommentera