Paleo-pizza á la Annika Sjöö

En middag i matkassen var pizza och det är ju inte så ofta vi äter nu när vi äter det längre. Jag har testat så många recept och tycker inte det är så himla gott så jag var skeptisk även till denna botten. Men tjii fick jag för den var jättegod och enkel att göra. Grundreceptet är gjort av Annika Sjöö och eftersom jag inte kan läsa eller det var fel i min utskrift så dubblade jag äggen, fast det gjorde inget.

030

Här kommer recept på min pizzabotten:
6 ägg
3 dl mandelmjöl
1 dl kokosmjölk
1 tsk bakpulver
1 tsk fiberhusk

Ugn: 150 grader (varmluft)

Blanda allt till en krämig smet och smeta ut den på ett bakplåtspapper, den täcker en hel plåt! Förgrädda den sedan i 15 minuter och ta ut och låt svalna lite.
025

Höj ugn: 200 grader (varmluft)

Stek 500 gr köttfärs och krydda med salt, peppar, lökpulver, paprikapulver och lite oregano. Häll över en burk krossade tomater och låt det puttra i minst 20 minuter.

Eftersom vi gillar ost hemma så bytte vi ut stanningen det skulle vara mot just ost och gräddade den i ca 20 minuter, tills den fått fin färg. Till servering hade jag också strimlat vitkål i mandolinen och hällt över 2-3 msk äppelcidervinäger som fått stå i 30 minuter.
026

Lämna ett svar