Semlor á lá LCHF eller Paleo

Hittade ett recept i lådan när jag städade och det var semlor. Det är ju så gott och det var så längesedan jag åt det så jag tänkte att det vart bra lördagsfika. Nu är det ju så att jag inte ska äta socker i januari och det fallerade ju då eftersom det var kokossocker i dessa bullar. Nu så triggas jag ju inte av kokossocker därför gjorde jag det medvetna valet att äta dessa. De vart riktigt goda så de kommer bakas igen.
024

Här kommer i alla fall receptet på Semlor – 8 stycken
6 ägg
3 msk kokossocker
½dl kokosmjölk alt grädde
1 dl kokosmjöl
1 dl smält kokosfett
2 tsk bakpulver
2 tsk kardemumma
4 msk fiberhusk

Ugn: 175 grader

Blanda alla torra ingredienser i en skål och smält kokosfettet i en annan (micro). Vispa ägg och socker i 5 minuter (tycker att det blir svårt att få det riktigt fluffigt).  Häll sedan i grädde/kokosmjölk i äggröran och häll försiktigt ner kokosoljan i smeten, vispa hela tiden. Vispa sedan ner de torra ingredienserna och låt smeten sedan stå i 5 minuter. Rulla fina bollar av degen och lägg på ett bakplåtspapper. Gör de inte för stora då de är rätt så mättsamma, jag fick ut 8 stycken lagom stora bullar.

Grädda bullarna direkt i 25 minuter, tills de fått fin färg. Ta ut och låt de svalna på plåten. Jag har märkt att de sjunker ihop annars…
012

Skär locket av bullen och fyll med mandelmassa och grädde. Njut av en mindre onyttig semla!

För att blanda egen mandelmassa så tar jag mandelmjöl, sötning och lite grädde för att få den krämig och blandar den till den konsistens jag vill ha. Sen blandar jag det med lite urgröp från bullen och vispad grädde, funkar toppen som mandelmassaersättning.

Lämna ett svar