Wraps á la Sturessons Skafferi

När jag hade lunchrestaurang serverade jag mina älskade wraps, fyllda med massa gott och det var faktiskt ett långt tag sedan jag gjorde de hemma. Tröttnade lite på att stå och steka alla dessa wraps. Men så häromdagen så önskade maken dessa till middag och när vi åt de kom jag på hur enkelt och gott det är. Så nu vill jag även dela med mej av receptet här:

Wraps (4 stycken):
6 st ägg
1 msk fiberhusk
½ tsk salt
och lite vatten

Vispa ner fiberhusken i äggen, ganska så försiktigt då vi inte vill ha en massa skum. Men det ska bli en slät och fin smet. Låt stå minst 10 minuter så husken hinner svälla. Vispa ner salt och vatten tills att du får en bra smet, ta lite vatten i taget. Det ska kännas lite som pannkaksmet. Värm en stekpanna och häll i lite kokosolja. Låt inte pannan bli för varm, wrapsen behöver steka länge på låg värme för att bli perfekt. Vänd den när den är helt genomstekt. Lägg den på ett galler för att svalna.

När den är kall kan man fylla den med vad man vill. Min grund brukar alltid vara Philadelphiaost och ruccola.
001

Sen fyller man den med det som man tycker om, nedan brieost och salami. Kallrökt lax och ägg är också toppengott, eller varför inte lite kyckling och smulad fetaost.
001

Lämna ett svar