Söt utan socker

Gott nytt 2016 – året som ska bli det år där du mår ditt bästa du! Eller i alla fall ska jag göra det! Jag har slarvat med maten och varit lat med min träning och jag har ingen ursäkt till det heller. Det är lätt att falla tillbaks till gamla mönster när livet rulla på i 150 knyck. Jag får ofta kommentaren att du som är utbildad inom kost borde väl inte slarva, du vet ju vad som händer i kroppen. Jo, förvisso men har man viss mat och en viss bakgrund som småätare så är det lätt att falla dit. Jag är ju inte mer än människa jag heller. Kalla det beroende eller vad du vill, för min del är det ett beteende som jag får när jag har för mycket omkring mej och som jag har svårt att bryta.

Jag har blivit bättre att sålla bort det jag inte riktigt orkar med, men ibland så tuffar det på och så har i alla fall jag lätt att gå tillbaks till ett gammalt beteende. Men nu är det nytt år och nytt beteende som kommer med det. Jag kommer nu under januari att sluta med socker (och de flesta kolisarna) tillsammans med en hel härlig bunt människor på FB i gruppen Söt utan socker. Kunde väl aldrig ana att vi skulle bli så många, men det känns jätteroligt 🙂 Det blir ju så mycket roligare och lättare när man har andra som stöttar…

Jag vet också att det kommer bli tufft i början så jag har förberett mej med rostade hasselnötter och kokoschips. Det blir några tuffa första dagar men tillsammans är vi starka – Nu kör vi!!!
003

Lämna ett svar