LCHF pasta

Jag gillar lasagne och det är faktiskt enkelt att göra en LCHF vänlig variant. Pastan gör du enligt receptet nedan och sen om du strimlar eller gör plattor, det väljer du själv. Gör din godaste köttfärssås samt en härlig ostsås och varva allt tillsammans i en stor form. Strö över rikligt med ost och servera med en grön sallad. MUMS!

LCHF Pasta – 2 plåtar:
6 ägg
200 gram Philadelphiaost
0,75 dl fiberhusk
1 krm salt

Vispa äggen kraftigt med elvisp. Tillsätt Philadelphiaost, husk och salt och vispa den slät. Låt stå ca 10 minuter och kavla sen ut degen mellan två bakplåtspapper. OBS, det blir två plåtar så dela smeten i två om du gör hel sats!!!

Degen ska vara väldigt tunn! Baka av den i ugnen på 150 grader i 10 minuter. Ta bort papper och låt svalna på ett galler. Skär pastan i ½ cm tjocka strimlor eller om du har en pastamaskin så strimlar du den där i.

Vill du göra lasagneplattor går det så klart lika bra, du delar bara pastan i så stora bitar som din ugnsform. Det som blir över strimlar du och förvarar den i frysen till nästa tillfälle.

001

Lämna ett svar