Kycklingwok med grönsaker

Wow, den här woken är helt grym och superenkel att göra. Vill man inte ha den så stark får man minska på ingefära, vitlök och sambal oelek. Gillar man nudlar, lowcarb så klart, kan man servera det till eller varför inte lite  blomkålsris.

kycklingwok
Kycklingwok med paprika och pak choi
600 g kycklingfilé
1 gul lök
1 röd paprika
2 färska Broccoli eller motsvarande fryst
1 msk rapsolja
2 pak Choi

Sås
3 klyftor vitlök
1-2 tsk torkad ingefära
2 msk japansk soja
2 msk Sukrin Gold – kan uteslutas om man inte vill använda sötningsmedel. Ta då lite honung eller inget alls.
1 msk balsamvinäger
2 tsk tomatpuré
2 tsk hoisinsås
1 tsk samal oelek
½ msk rapsolja

Gör så här:
Blanda ihop såsen och ställ brevid. Skär kyckling i smala strimlor, strimla paprika och dela broccoli i mindre bitar. Hacka pak chok och skär löken i smala strimlor.

Börja med att steka kycklingen i rapsoljan och när den fått lite färg lägger du i löken. När kycklingen är färdig och löken blivit blank lägger du i resten av grönsakerna och låter allt steka några minuter innan du häller över såsen och blandar runt. Låt nu allt bli varmt och servera sen med nudlar eller blomkålsris.

 

Kommentera