Egen ekologisk deodorant

Jag har hittat recept på en deodorant som inte innehåller allt det som en ”vanlig” deo gör. Den man köper i butiken innehåller ju trotts allt mycket kemikalier som täpper till svettkörtlarnas gångar och förhindrar att svetten kommer ut. Den förhindrar ju också då att de gifter och andra slaggprodukter kroppen producerar kan komma ut ur kroppen. Det är ju egentligen deras roll så varför förhindra det. Jag hittade ett recept på en naturlig deo som fått mycket positiva kommentarer på nätet och nu har jag gjort och testat den några dagar. Den fungerar fint, och jag tror i alla fall inte att jag går runt och luktar svett 😀

Denna naturliga deo är superenkel att göra och du behöver följande:
• 1 del kokosolja
• 1 del bikarbonat
• 1 del potatismjöl eller maizenamjöl
• eterisk olja (jag brukar använda eukalyptus)

Så här gör man:
Lägg kokosoljan i en liten glasburk och smält den, antingen med hjälp av vattenbad eller i micron. Blanda sedan i bikarbonat, potatismjöl/maizena och tillsätt några droppar eterisk olja. Låt stelna och sedan är den klart att användas!
014

Lämna ett svar