Mota bort baciller och värk

Alla pratar om superroten ingefära och att den ska vara bra för hjärta, hjärna, mage och leder. I dessa förkylningstider är det ju super att starta dagen med en shot som startar igång det mesta i kroppen. OBS! Den är stark!!!

Jag har hittat receptet i en bok som heter ”Det gröna skafferiet” av Karoline Jönsson och det passar ju här i skafferiet. Själv så har jag kört i 3 dagar och känner att den förkylning jag haft i kroppen börjar släppa. Jag har halverat receptet för att det inte ska bli gammalt, men det ska hålla några veckor i kylen.

Ingefära är bra till en massa saker, det förhindrar och lindrar förkylning, innehåller en massa antioxidanter och verkar anti-inflammatoriskt. Enligt studier så förbränner man fler kalorier om man tillsätter en tsk ingefära i juicen till frukost. Det sägs även hjälpa mot både illamående, gasbildning och migrän. Bra till mycket helt enkelt!!!

002

Frukostshot med ingefära, honung och citron!
100 – 150 g färsk ingefära
5 dl vatten
1/4 dl flytande honung
1 saften av en ekologisk citron

Skölj ingefäran noga och riv den grovt med ett rivjärn.  Ingefäran behöver inte skalas. Lägg rivet i en kastrull tillsammans med vattnet och låt koka under lock 20 minuter. Sila av, tillsätt honung och rör tills den har lösts upp. Låt svalna till rumstemperatur.

Pressa saften ur citronen och rör ner i ingefärsvätskan. Sila av igen med en finmaskig sil. Häll på flaska med kork och förvara drycken i kylskåpet. Skaka om flaskan innan det är dags för en shot.

Lämna ett svar