Är förmycket chia onyttigt???

Jag brukar äta chiapudding till frukost de dagar jag åker till Göteborg med 05:50 bussen. Jag tycker att det är smidigt att ha med och jag tycker att det är fruktansvärt gott. Jag får ofta höra att det inte är bra med för mycket chiafrön, men då brukar jag tänka att det är inte bra med för mycket av något. Många av oss äter alldeles för mycket socker till exempel, vem säger något om det!?!? Tror att lagom är bäst och att jag fortsätter äta min chiapudding 3 dagar i veckan!

033

Vet att jag skrivit receptet tidigare men här kommer det igen:

Tag 2 dl vätska (jag brukar ta 1½ dl mandelmjölk och ½ dl grädde) och blanda ner 3 msk chiafrön, samt smak (vanilj eller hallonpulver) om man så önskar. Rör runt lite då och då de första 10 minuterna annars blir det som en stor klump på botten. Ställ in i kylen över natten.
034

Innan jag åker hemifrån så lägger jag ner 1-2 dl hallon som jag tinat över natten.
035

Önskar dej en fin dag!

Lämna ett svar