Wraps a la Sturessons Skafferi

Ni som vet att jag haft fysiskt skafferi med lunchservering känner säkert till mina wraps. De var mycket omtyckta bland mina stammisar och själv så äter jag de då och då för de är perfekta till lunch, som macka till frukost eller picknick. Gör man en stor laddning är det bäst att frysa in dem och sen lätt bara ta fram och tina.

Här kommer mitt bästa recept på wraps, tyvärr är recept från hjärtat och brukar göras på känsla så hur mycket vatten man ska ha är inte exakt.

Wraps:
12 st ägg
2 msk fiberhusk
1½-2 dl vatten

Gör så här:
Knäck äggen i en skål och vispa försiktigt ner fiberhusk. Man får ta i lite så att man får bort alla klumpar som lätt bildas. Låt nu smeten stå minst 15 minuter och vispa sen i kallt vatten så att du får en fin smet. Den ska inte vara för fast och inte för lös. Det är något som man får testa sig fram till. Ungefär som en pannkakssmet ska den kännas.

Stek nu wraps i stekpanna med kokosfett, på ganska så låg värme. De tar lite tid innan de blir fasta och går att vända. De måste ha stelnat helt innan man försöker med det, och har man för varmt så bränner de lätt och blir inte så goda. Träning är nyckeln till framgång 😉 Det brukar bli ungefär 6-7 stycken per sats.

001

Lämna ett svar