I stället för pepparkakor

Jag älskar pepparkakor och har under dessa år jag ätit LCHF försökt att baka div olika varianter. Men jag tycker inte de blir goda, vet inte vad det är men det är nog för att det är mandelmjöl och kokosmjöl i de flesta. Förra året hittade jag en variant som var okej men det var för mycket linfrö i dessa så i går testade jag att baka utefter mitt glutenfria recept. Vet att det innehåller majsmjöl men de är glutenfria och sockerfria och jag är nöjd efter ett par stycken så detta blir bra.

Glutenfria pepparkakor – 1 plåt

2 dl majsmjöl
1 dl solrosfrö
½ dl pumpafrö + melonkärnor (jag blandade dessa)
½ dl sesamfrö
½ dl linfrön
2 tsk pepparkakskryddor
½ dl rapsolja
2 dl kokande vatten

Ugn:150 grader

Blanda alla torra ingredienser väl i en skål. Koka upp vatten och häll i oljan. Häll olja och vatten över mjölblandningen och blanda allt väl. Klicka upp smeten på ett bakplåtspapper och lägg ett nytt ovanpå. Tryck eller kavla sen ut smeten så att det täcker hela pappret. Flytta allt till en plåt och dra bort det översta pappret och sätt in plåten i ugnen. Låt grädda i ca 15 minuter och ta ut plåten och dela brödet i 4×4 rutor så att det blir lagom stora pepparkakor. Sätt tillbaka plåten i ugnen och låt den gräddas i ca 45 – 60 minuter till. De ska vara torra och hårda när det tas ut ur ugnen.

Ta ut och låt svalna och bryt sen försiktigt isär bröden. Förvara de i en tätslutande burk, så att de håller sin sprödhet.
037

Kommentera