Morot & majsbröd

Fick ett nytt recept av en arbetskamrat härom dagen och var ju tvungen att testa. Detta bröd är fritt från gluten, socker, nötter (om du inte använder mandelmjöl) och mjölk. För att göra det utan ägg ersätter du det bara med en äggersättare i form av tex Orgrans No Egg.

När min 13-åring provsmakade det (jag bakade med mandelmjöl) så uttryckte hon sig så här – ”Det smakar som scones” och jag håller med. Ett mycket gott bröd som jag bakar om i kväll 🙂

Morot & majsbröd
2 rivna morötter
2¼ dl bovetemjöl alt. mandelmjöl
2¼ dl majsmjöl
1 msk fiberhusk
2 msk kokosolja
2 ägg
1½ dl valfria frön
3 tsk bakpulver
1 nypa salt
1½ dl mandelmjölk eller annan valfri mjölk

Gör så här:
Sätt ugnen på 180 grader. Blanda alla torra ingredienser i en skål, häll därefter i dom blöta. Blanda väl. Smörj en brödform, gärna med mer kokosolja. Häll i smet och den ska inte täcka hela vägen upp, då den sväller lite. Se till att det finns minst 2 cm kvar.

Placera mitt i ugnen och grädda i 30-40 minuter, brödet ska ha en krispig yta. Låt det svalna en stund innan du skär upp det.

021

Kommentera