Chiapudding till frukost…

I morse ringde klockan 05:10 och det var dags att dra på sig träningskläderna och köra in till centralen och bussen. Resan till Göteborg tar nästan en timma och då hinner man fundera många gånger på om man är riktigt klok som går upp så tidigt och åker till en annan ort för att träna styrketräning. Nu är det ju iofs så att jag jobbar i Göteborg och ändå behöver åka dit men tankarna finns där så där tidigt på morgonen.

När man väl är färdig med träning och man vet att det väntar en god frukost då är det väl värt det. Idag såg jag fram emot världens godaste frukost som håller mej mätt jättelänge, chiapudding. Man gör den enkelt kvällen innan och låter den stå i kyl över natten. Till frukost så lägger man bara till lite bär och avnjuter denna goding. Chippudding finns i många varianter på nätet, min är ganska så enkel då jag vill att bären ska stå för smaken.

Chiapudding – 1 port
1½ dl mandelmjölk (osötad)
½ dl grädde
3 msk chiafrön
Ev.smak så som vaniljpulver eller raw kakao

Blanda ihop mjölk, grädde tillsammans med chiafrön och ev smak. Under de första 10-15 minuterna är det bra att röra runt lite då och då, annars upplever i alla fall jag att det blir klumpigt. När 10-15 minuter gått ställer du in puddingen i kylen och låter den stå där över natten.

Till frukost serverar du puddingen tillsammans med färska bär och morgonens kopp kaffe med kokosfett i.
IMG_0193

Kommentera